Praktisk information
Debatmødet er gratis, men tilmelding nødvendigt.
Tilmeld dig her.
”Rettidig omhu” – eller due diligence – lyder måske ikke som noget, der kan få globale virksomheder til at fare op fra stolen. Men EU-Kommissionens nye forslag til, hvordan den globale handel kan blive mere bæredygtig socialt og miljømæssigt, har i den grad fyret op under debatten.
Mange grønne organisationer og udviklingsorganisationer hilser forslaget velkomment. Organisationer, der samtidig mener, at reglerne bør være skrappere, og at det bør inkludere flere virksomheder end blot de allerstørste. Mens en række globale firmaer helst ser en regulering, der kan gøre konkurrencevilkårene lige for alle, mener andre, at det er forkert at bede virksomheder om at løse opgaver, der burde løses politisk – det vil sige, af myndigheder.
Forslaget er en del af en større debat om, hvor meget indflydelse EU overhovedet kan få i verdenshandlen, hvor coronapandemien og krigen i Ukraine har fået mange aktører til at tænke mere på deres egne markeder og forsyningskæder.
Oplæg og debat med Nanna Clifforth og Caroline Bertram. Rasmus Nørlem Sørensen, chefanalytiker i DEO, er ordstyrer i debatten.
Nanna Langevad Clifforth
Nanna er kampagnemedarbejder i NOAH Friends of the Earth, hvor hun bl.a. arbejder med europæisk handelspolitik.
Caroline Bertram
Caroline er Ph.d. stipendiat ved Institut for Statskundskab på KU, hvor hun forsker i mulighederne og udfordringerne ved at bruge handelspolitik som et udenrigspolitisk værktøj med fokus på bæredygtighedshensyn i EU’s handelspolitik.
Rasmus Nørlem Sørensen
Rasmus er EU-ekspert og chefanalytiker i DEO, hvor han i årevis har udgivet bøger og artikler om EU’s handelspolitik.